Getty Images
Vandaag staat op het menu: gevulde vleesrolletjes met sjalotjes. Ook lekker met sperzieboontjes en aardappelpuree. Eet smakelijk!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15 - 30 minuten
Ingrediënten
- 3 sjalotjes
- 4 blaadjes salie of basilicum
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 1 eetlepel doperwtjes (diepvries)
- 2 ongepaneerde varkensschnitzels
- 1 plakje rauwe ham
Bereiding
- Maak de sjalotjes schoon en snijd een halve heel fijn.
- Halveer de rest van de sjalotjes en houd ze apart.
- Snijd de salie in reepjes.
- Verwarm een halve lepel van de margarine en fruit hierin het fijngesneden sjalotje.
- Voeg de doperwtjes toe en laat ze ontdooien.
- Druk de doperwtjes met een lepel fijn. Maak de puree op smaak met de salie en peper.
- Bestrooi de schnitzels met peper. Leg er een half plakje rauwe ham op.
- Verdeel het doperwtenmengsel in het midden van iedere schnitzel.
- Vouw de zijkanten naar binnen en rol de schnitzels op. Zet ze vast met een cocktailprikker.
- Verwarm de rest van de margarine in een koekenpan en bak hierin in 20 minuten de rolletjes bruin en gaar. Bak de rest van de sjalotjes mee.
- Snijd de rolletjes eventueel in plakken.
Benodigde materialen
- 2 cocktailprikkers
Menusuggestie
Lekker met sperzieboontjes en aardappelpuree.
Hiervoor heb je nodig...
- 400 gram sperziebonen
- 6 opscheplepels aardappelpuree
Extra informatie
Allergie info:
Voor het gebruik van margarine en rauwe ham raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Rauwe ham:
Bewaar rauwe ham verpakt in plastic of een koelkastdoosje maximaal 7 dagen in de koelkast.
Voedingswaarden
Energie
200kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
4 gram
Vezels
1 gram
Vet
7 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
0 milligram
Bron
- Voedingscentrum