Gevulde vleesrolletjes met sjalotjes

Getty Images

Vandaag staat op het menu: gevulde vleesrolletjes met sjalotjes. Ook lekker met sperzieboontjes en aardappelpuree. Eet smakelijk!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15 - 30 minuten

Ingrediënten

  • 3 sjalotjes
  • 4 blaadjes salie of basilicum
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 1 eetlepel doperwtjes (diepvries)
  • 2 ongepaneerde varkensschnitzels
  • 1 plakje rauwe ham

Bereiding

  1. Maak de sjalotjes schoon en snijd een halve heel fijn.
  2. Halveer de rest van de sjalotjes en houd ze apart.
  3. Snijd de salie in reepjes.
  4. Verwarm een halve lepel van de margarine en fruit hierin het fijngesneden sjalotje.
  5. Voeg de doperwtjes toe en laat ze ontdooien.
  6. Druk de doperwtjes met een lepel fijn. Maak de puree op smaak met de salie en peper.
  7. Bestrooi de schnitzels met peper. Leg er een half plakje rauwe ham op.
  8. Verdeel het doperwtenmengsel in het midden van iedere schnitzel.
  9. Vouw de zijkanten naar binnen en rol de schnitzels op. Zet ze vast met een cocktailprikker.
  10. Verwarm de rest van de margarine in een koekenpan en bak hierin in 20 minuten de rolletjes bruin en gaar. Bak de rest van de sjalotjes mee.
  11. Snijd de rolletjes eventueel in plakken.

Benodigde materialen

  • 2 cocktailprikkers

Menusuggestie

Lekker met sperzieboontjes en aardappelpuree.
Hiervoor heb je nodig...

  • 400 gram sperziebonen
  • 6 opscheplepels aardappelpuree

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van margarine en rauwe ham raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Rauwe ham:
Bewaar rauwe ham verpakt in plastic of een koelkastdoosje maximaal 7 dagen in de koelkast.

Voedingswaarden

Energie 
200kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
4 gram
Vezels 
1 gram
Vet 
7 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
0 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum