Karin Luiten
Knapperige kikkererwten uit de oven zijn een openbaring!
Aantal personen
4
Bereidingsduur
30 minuten oven + 10 minuten bereiden
Ingrediënten
- 1 blik kikkererwten (netto: 250 g)
- 1 tl pimentón (gerookt paprikapoeder)
- zout & peper uit de molen
- 2 el olijfolie
- Voor de salade:
- 250 gram smaaktomaten (type tasty tom)
- ½ komkommer
- 1 groene paprika
- 1 rode ui
- 200 g feta
- 2 handjes kalamata-olijven
- 1 handje verse munt
- 1 tl gedroogde oregano zout & peper uit de molen
- scheut olijfolie
- scheutje rodewijnazijn
- zout & peper uit de molen
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Spoel de kikkererwten goed af onder de kraan en laat uitlekken. Doe op een met bakpapier beklede bakplaat. Hussel om met de kruiden en olijfolie. Bak ze in 30 minuten goudbruin en krokant.
- Snijd de tomaat, komkommer en paprika in decoratieve stukjes, de ui in ragfijne ringen.
- Doe alles in een grote schaal.
- Giet er royaal olijfolie bij en juist weinig azijn.
- Bestrooi met zout, peper en oregano.
- Snijd de munt in reepjes. Doe samen met de kikkererwten erbij. Hussel.
- Snijd de feta in blokjes en strooi erover, samen met de olijven.
Heb je een kliekje over? Pureer de salade (maar dan zonder de kikkererwten) met een extra scheut olijfolie in de blender, verdun eventueel met water en serveer ijskoud als gazpacho.
Tip: Bewaar de afgekoelde kikkererwten in een jampot en gebruik ze bij wijze van croutons over soep en salades.
Rooster ze ook eens met komijnpoeder, korianderpoeder, knoflook, gember, cayennepeper en/of venkelzaadjes.
Dit recept komt uit Slim zonder pakjes en zakjes van Karin Luiten.