Getty Images
Lekker variëren met groene asperges. Geniet van deze heerlijke en gezonde soep.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 200 gram groene asperges
- 1 sjalotje
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 1 theelepel mosterd
- 2 dl groentebouillon
- 1 ei
- ½ dl kookroom light
Bereiding
- Maak de asperges schoon en snijd ze in stukken.
- Maak het sjalotje schoon en snijd het klein.
- Fruit de sjalot in de margarine glazig.
- Voeg de asperges toe met de mosterd en de bouillon en breng dit aan de kook.
- Kook de asperges in 15 minuten gaar.
- Kook het ei in 10 minuten hard.
- Neem de stukken asperge met de kopjes uit de soep.
- Pel het ei en hak het klein.
- Pureer de soep in de keukenmachine of met een blender tot een gladde massa.
- Verwarm de soep weer en roer er de kookroom door.
- Maak de soep op smaak met peper en garneer met de aspergekopjes en het gehakte ei.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht een kalfslapje met limoensaus, snijbonen en aardappelen.
Extra informatie
Allergie info:
Voor het gebruik van margarine en bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Voedingswaarden
Energie
120kcal
Eiwit
5 gram
Koolhydraten
5 gram
Vezels
1 gram
Vet
9 gram
Verzadigd vet
3 gram
Bron
- Voedingscentrum