Getty Images
Vandaag staat op het menu: groente met gestoofde zalmfilet. Lekker met zilvervliesrijst. Eet smakelijk!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15 - 30 minuten
Ingrediënten
- 1 teentje knoflook
- Stukje gemberwortel
- 2 eetlepels olie
- 400 gram roerbakgroente zoals ui, wortel, paprika
- 2 stukjes zalmfilet
- 1-2 eetlepels vissaus
- 4 eetlepels droge sherry of witte wijn
Bereiding
- Maak de knoflook schoon en snijd het klein.
- Schil het stukje gember en rasp het.
- Verwarm de olie in een wok en fruit hierin de knoflook en de gember tot het gaat geuren.
- Voeg de roerbakgroente toe en laat de groente heet worden.
- Bestrooi de zalm met peper.
- Maak de groente op smaak met peper en de vissaus en voeg de sherry toe.
- Schuif de groente een beetje aan de kant en leg de vis er in. Stoof de vis in ca. 8 minuten gaar.
Menusuggestie
Lekker met zilvervliesrijst.
Hiervoor heb je nodig...
- 6 opscheplepels zilvervliesrijst
Ingrediënten over?
Zalm
Verse vis bewaar je het beste zo koud mogelijk. Eet verse vis bij voorkeur dezelfde dag, eventueel de volgende dag. De vis is het best te bewaren door hem in vershoudfolie te wikkelen en met heel veel ijsblokjes bedekken. Vette vis als zalm blijft ingevroren 3 maanden goed.
Voedingswaarden
Energie
475kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
15 gram
Vezels
5 gram
Vet
25 gram
Verzadigd vet
5 gram
Zout
1000 milligram
Bron
- Voedingscentrum