Getty Images
Een lekker Indiaas gerecht. Ideaal voor groenterestjes! Geschikt voor twee personen. Eet smakelijk.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15 minuten
Ingrediënten
- 1 ui
- 400 gram groente, bijv. sperzieboontjes, courgette, aubergine, broccoli, doperwtjes
- 1 eetlepel olie
- Ca. 1 eetlepel currypasta
- 1 teentje knoflook
- 1 dl groentebouillon
- 2 eetlepels geraspte kokos
- ½ dl halfvolle yoghurt
- (6 takjes koriander)
Bereiding
- Maak de groente schoon en snijd alles in gelijke stukjes..
- Verhit de olie en fruit hierin de ui en de currypasta zacht.
- Pers het teentje knoflook er boven uit.
- Voeg de rest van de groente toe met de bouillon en stoof de groente in ca. 6 minuten bijna gaar.
- Bak de geraspte kokos in een droge koekenpan goudbruin.
- Roer de yoghurt door de groentecurry.
- Strooi er aan tafel de geraspte kokos en eventueel kleingesneden koriander over.
Menusuggestie:
Lekker met linzen.
Hiervoor heb je nodig...
- 150 gram gedroogde linzen
Voedingswaarden
Energie
195kcal
Eiwit
6 gram
Koolhydraten
10 gram
Vezels
7 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
4 gram
Bron
- Voedingscentrum