Getty Images
Smullen op z'n Hongaars!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 200 gram bruine linzen
- 2 kruidnagels
- 1 laurierblad
- Stuk knolselderij
- 1 winterwortel
- Stuk (groene) kool
- 1 eetlepel olie
- 1 eetlepel tomatenpuree
- ± 2 theelepels paprikapoeder
- 2 dl groentebouillon
- 100 gram oesterzwammen
- Tijm
Bereiding
- Was de linzen in een zeef.
- Steek de kruidnagels in het laurierblad. Kook de linzen in ruim water met het laurierblad met kruidnagels in ca. 45 minuten gaar.
- Maak de groente schoon.
- Snijd de knolselderij in smalle reepjes, de wortel in halve plakken en de kool in slierten.
- Bak de knolselderij kort in de hete olie. Bak de rest van de groente met de tomatenpuree mee.
- Voeg het paprikapoeder en de groentebouillon toe en laat dit 10 minuten stoven.
- Maak de oesterzwammen schoon en snijd ze in repen. Smoor de oesterzwammen mee met de groente.
- Maak de goelasj op smaak met wat peper en tijm.
- Giet de linzen af en verwijder de kruiden. Geef de linzen bij de groentegoelasj.
Extra informatie
Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Stuk knolselderij:
Dek het snijvlak af met plastic folie. Bewaar het stuk knolselderij maximaal 4 dagen in de koelkast. Verwerk de rest van de knolselderij in een soep, salade of eet het geraspt met wat citroensap op brood.
Voedingswaarden
Energie
520kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
65 gram
Vezels
35 gram
Vet
9 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
2000 milligram
Bron
- Voedingscentrum