Getty Images
Lekker voor in een pasteitje
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 1 kleine ui
- 1 teentje knoflook
- 2 dikke plakken ham (samen ± 150 gram)
- 250 gram champignons
- 2 takjes peterselie
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- ½ dl droge witte wijn
- 1 dl kookroom light
- 1 eetlepel bloem
Bereiding
- Maak de ui schoon en snijd hem klein. Verwijder het velletje van de knoflook.
- Snijd de ham in blokjes.
- Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.
- Knip de gewassen peterselie klein.
- Verwarm de margarine en fruit hierin de ui en het hele teentje knoflook zacht.
- Bak de blokjes ham kort mee.
- Schenk de wijn erbij en laat dit op hoog vuur enigszins inkoken.
- Voeg de kookroom toe en de champignons en warm de champignons een paar minuten mee.
- Maak de saus op smaak met peper. Verwijder het knoflookteentje.
- Meng de bloem met water aan tot een glad papje en bind hiermee het vocht.
- Strooi de peterselie er over.
Menusuggestie
Lekker met doperwtjes en zilvervliesrijst.
Hiervoor heb je nodig...
- 350 gram doperwten
- 6 opscheplepels zilvervliesrijst
Voedingswaarden
Energie
255kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
10 gram
Vezels
2 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
1630 milligram
Bron
- Voedingscentrum