Getty Images
Een heerlijk zelfgemaakte hamburger.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 1 kleine ui
- 200 gram mager rundergehakt
- 1 volkorenbeschuit
- 2 eetlepels halfvolle melk
- 1 winterwortel
- 150 gram kerstomaatjes
- 2 oranje paprikaatjes
- 50 gram veldsla
- 1 eetlepel olie
- Azijn
- 4 volkorenbroodjes
- Augurken
Bereiding
- Pel de ui en rasp hem grof.
- Maak het gehakt aan met de ui, de fijngemaakte beschuit, de melk en peper. Vorm er 4 dunne schijven van. Laat de hamburgers een half uur afgedekt in de koelkast opstijven.
- Maak de groente schoon.
- Rasp de wortel grof en halveer de tomaatjes. Snijd de paprikaatjes in repen.
- Maak een dressing van de olie, wat azijn, 1 eetlepel water en wat peper.
- Meng dit door de groente.
- Warm de grill of grillpan voor.
- Snijd de broodjes open en rooster de snijkanten in de grillpan goudbruin.
- Bak de hamburgers in de hete grillpan in 6-8 minuten gaar en bruin.
- Beleg de broodjes met plakken augurk en een hamburger en geef de salade er bij.
Ingrediënten over?
Melk: melk is een bederfelijk product. Koop daarom alleen de hoeveelheid die je nodig hebt en let op de houdbaarheidsdatum. Bewaar melk altijd in de koelkast op 4 graden. Met elk uur buiten de koelkast verliest melk een dag van de houdbaarheid. Zet melk daarom na gebruik snel weer terug in de koelkast. Na opening is melk ongeveer 3 dagen in de koelkast houdbaar. Gooi melk daarna niet direct weg. Kijk, ruik en proef een beetje om de kwaliteit te beoordelen. Ook als de THT-datum is verstreken, kan de melk nog goed zijn. Melk die zuur ruikt of proeft en/of klontert is niet meer goed.
Voedingswaarden
Energie
690kcal
Eiwit
45 gram
Koolhydraten
60 gram
Vezels
15 gram
Vet
30 gram
Verzadigd vet
7 gram
Zout
2250 milligram
Bron
- Voedingscentrum