Haring met appelsalsa

Getty Images

Midzomerdagdroom.

Ingrediënten

2 hollandse nieuwe haringen
1 bosuitje
½  (rode) appel
Dille (vers of diepvries)
   

Bereiding

  1. Maak de haringen schoon en snijd ze in stukjes.
  2. Maak de bosui schoon en snijd hem in hele dunne ringen.
  3. Was het stuk appel en snijd het in kleine blokjes. Meng de bosui en wat dille door de appel.
  4. Verdeel de haring over 2 bordjes en schep de appelsalsa er naast.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht bief in rode wijnsaus, sperziebonen en
aardappelen.
Voedingswaarden per persoon

   Recept  
Energie  140 kcal  
Eiwit  15 gram  
Koolhydraten  5 gram  
Vet  8 gram  
Verzadigd vet  2 gram  
Vezels  0 gram  
Zout 2,06 gram  

 

Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum