Getty Images
Vandaag staat op het menu: hasselback. Ook lekker met een gegrilde biefstuk en venkel. Eet smakelijk!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 400 gram middelgrote vastkokende aardappelen
- Takjes verse tijm en oregano of 1 theelepel gedroogde provençaalse kruiden
- 2 eetlepels (olijf)olie
Bereiding
- Warm de oven voor op 200° C.
- Boen de aardappelen goed schoon.
- Snijd de aardappelen om de halve centimeter diep in en leg ze in een ovenvaste schaal. Steek in de inkepingen een takje tijm of oregano of strooi er wat gedroogde kruiden in.
- Druppel de olie over de aardappelen.
- Bak de aardappelen in de hete oven in 1 uur gaar en bruin.
Menusuggestie
Lekker met een gegrilde biefstuk en venkel.
Hiervoor heb je nodig...
- 2 biefstukjes
- 400 gram venkel
Voedingswaarden
Energie
235kcal
Eiwit
3 gram
Koolhydraten
30 gram
Vezels
3 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
0 milligram
Bron
- Voedingscentrum