Heldere champignonsoep

Getty Images

Even rustig aan en genieten van een licht soepje. In een kwartiertje klaar en geschikt voor twee personen. Eet smakelijk.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15 minuten

Ingrediënten

  • 1 stuk sjalot
  • 100 gram (kastanje)champignons
  • ½ eetlepel vloeibare margarine
  • 3 dl groentebouillon
  • Nootmuskaat
  • 3 takjes peterselie

Bereiding

  1. Maak de sjalot schoon en snijd hem klein.
  2. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
  3. Verwarm de margarine en fruit hierin de sjalot glazig.
  4. Bak de plakjes champignon kort mee.
  5. Giet de bouillon er bij en kook de soep enkele minuten.
  6. Maak de soep op smaak met peper en wat nootmuskaat.
  7. Strooi er kleingesneden peterselie over.

Menusuggestie:

Lekker met als hoofdgerecht kip met sinaasappel, gemengde salade en zilvervliesrijst.

Extra informatie

Allergie info: voor het gebruik van bouillon en margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Voedingswaarden

Energie 
45kcal
Eiwit 
2 gram
Koolhydraten 
2 gram
Vezels 
1 gram
Vet 
3 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
720 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum