Getty Images
Even rustig aan en genieten van een licht soepje. In een kwartiertje klaar en geschikt voor twee personen. Eet smakelijk.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15 minuten
Ingrediënten
- 1 stuk sjalot
- 100 gram (kastanje)champignons
- ½ eetlepel vloeibare margarine
- 3 dl groentebouillon
- Nootmuskaat
- 3 takjes peterselie
Bereiding
- Maak de sjalot schoon en snijd hem klein.
- Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
- Verwarm de margarine en fruit hierin de sjalot glazig.
- Bak de plakjes champignon kort mee.
- Giet de bouillon er bij en kook de soep enkele minuten.
- Maak de soep op smaak met peper en wat nootmuskaat.
- Strooi er kleingesneden peterselie over.
Menusuggestie:
Lekker met als hoofdgerecht kip met sinaasappel, gemengde salade en zilvervliesrijst.
Extra informatie
Allergie info: voor het gebruik van bouillon en margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Voedingswaarden
Energie
45kcal
Eiwit
2 gram
Koolhydraten
2 gram
Vezels
1 gram
Vet
3 gram
Verzadigd vet
1 gram
Zout
720 milligram
Bron
- Voedingscentrum