Getty Images
Een heerlijke frisse combi!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 150 gram peultjes
- 1 bos radijs
- ½ komkommer
- 1 bosuitje
- 400 gram kant en klare aardappelsalade
- 3 nieuwe haring
Bereiding
- Maak de groente schoon.
- Kook de peultjes in weinig water in ca. 4 minuten net gaar. Laat ze afkoelen.
- Snijd de radijs in plakjes.
- Snijd van de komkommer 1 helft in dunne plakken en de andere helft in kleine blokjes.
- Snijd de bosui in smalle ringen.
- Meng de ringen bosui, de blokjes komkommer en de helft van de radijs door de aardappelsalade.
- Leg de peultjes en de plakjes komkommer op de rand van een schaal en schik de salade erop.
- Garneer met de rest van de radijs.
- Maak de haringen schoon en snijd ze in repen.
- Schik de haring naast de aardappelsalade.
Voedingswaarden
Energie
585kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
40 gram
Vezels
6 gram
Vet
35 gram
Verzadigd vet
6 gram
Bron
- Voedingscentrum