Hollandse nieuwe met aardappelsalade

Getty Images

Een heerlijke frisse combi!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 150 gram peultjes
  • 1 bos radijs
  • ½ komkommer
  • 1 bosuitje
  • 400 gram kant en klare aardappelsalade
  • 3 nieuwe haring

Bereiding

  1. Maak de groente schoon.
  2. Kook de peultjes in weinig water in ca. 4 minuten net gaar. Laat ze afkoelen.
  3. Snijd de radijs in plakjes.
  4. Snijd van de komkommer 1 helft in dunne plakken en de andere helft in kleine blokjes.
  5. Snijd de bosui in smalle ringen.
  6. Meng de ringen bosui, de blokjes komkommer en de helft van de radijs door de aardappelsalade.
  7. Leg de peultjes en de plakjes komkommer op de rand van een schaal en schik de salade erop.
  8. Garneer met de rest van de radijs.
  9. Maak de haringen schoon en snijd ze in repen.
  10. Schik de haring naast de aardappelsalade.

Voedingswaarden

Energie 
585kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
40 gram
Vezels 
6 gram
Vet 
35 gram
Verzadigd vet 
6 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum