Getty Images
Een heerlijke Hollandse maaltijd voor twee personen.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 400 gram aardappelen
- 2 winterwortels (400 gram)
- 1 kleine pot of blik bruine bonen (uitlekgewicht ca. 220 gram)
- 4 plakjes ontbijtspek
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 1 grote ui
- 1 appel
- 1 dl halfvolle melk
Bereiding
- Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
- Maak de wortels schoon en snijd ze in plakken.
- Kook de aardappelen met deplakken wortel 10 minuten in een bodempje water.
- Laat de bruine bonen uitlekken en doe ze bij de aardappelen en wortelen. Laat dit in nog 10 minuten verder gaar worden.
- Snijd het ontbijtspek in reepjes. Bak het spek in de margarine bruin.
- Maak de ui schoon en snijd hem in halve ringen.
- Schil de appel en snijd hem in dunne parten. Bak de uienringen en parten appel met het spek mee.
- Giet de aardappelmengsel af en schep het spek met ui en appel erdoor. Maak het eventueel wat smeuïg met een scheutje melk.
Ingrediënten over?
Ontbijtspek: bewaar ontbijtspek afgedekt maximaal 7 dagen in de koelkast.
Voedingswaarden
Energie
495kcal
Eiwit
15 gram
Koolhydraten
70 gram
Vezels
20 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
1560 milligram
Bron
- Voedingscentrum