Getty Images
Een lekkere oud-Hollandse stamppot voor tijdens de koude dagen. De hutspot staat na een half uur op tafel. Eet smakelijk!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 600 gram aardappelen
- 2 grote uien
- 2 winterwortels
- 300 gram (mager) rundgehakt
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 1 eetlepel mosterd
- Ca. 1½ dl groentebouillon
Bereiding
- Schil de aardappelen en halveer grote exemplaren.
- Maak de uien en de wortels schoon.
- Snijd de uien in halve ringen en de wortels in plakken.
- Kook de aardappelen met de uien en de wortels in 20-25 minuten gaar.
- Bak het vlees in de hete margarine bruin.
- Warm de mosterd kort mee.
- Roer een paar lepels van de bouillon door het mengsel.
- Giet de aardappelen en groente af en stamp dit tot een grove massa.
- Breng de bouillon aan de kook en roer bouillon door de aardappelen met groente.
- Serveer het vlees erbij.
Voedingswaarden
Energie
495kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
65 gram
Vezels
15 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Bron
- Voedingscentrum