Italiaanse vijgen

Getty Images

Deze week als dessert: Italiaanse vijgen. Lekker met als hoofdgerecht cannelloni met paddenstoelen en vegetarische reepjes en andijvie met olijven en kappertjes. Geniet van deze afsluiter!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0 - 15 minuten

Ingrediënten

  • 2 bitterkoekjes
  • 1 dl magere griekse yoghurt (0%)
  • 1 eetlepel amandellikeur
  • 4 rijpe vijgen

Bereiding

  1. Verkruimel de bitterkoekjes en roer de kruimels door de yoghurt.
  2. Voeg eventueel 1 eetlepel amandellikeur toe.
  3. Was de vijgen en snijd ze aan de bovenkant in vieren, maar snijd ze niet helemaal door.
  4. Plaats de vijgen in 2 ovenvaste schaaltjes en verdeel de yoghurt er over.
  5. Zet de schaaltjes 8 - 10 minuten onder een matig hete grill tot de vijgen warm zijn.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht cannelloni met paddenstoelen en vegetarische reepjes en andijvie met olijven en kappertjes.

Voedingswaarden

Energie 
165kcal
Eiwit 
4 gram
Koolhydraten 
30 gram
Vezels 
2 gram
Vet 
1 gram
Verzadigd vet 
0 gram
Zout 
0 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum