Getty Images
Deze week als dessert: Italiaanse vijgen. Lekker met als hoofdgerecht cannelloni met paddenstoelen en vegetarische reepjes en andijvie met olijven en kappertjes. Geniet van deze afsluiter!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0 - 15 minuten
Ingrediënten
- 2 bitterkoekjes
- 1 dl magere griekse yoghurt (0%)
- 1 eetlepel amandellikeur
- 4 rijpe vijgen
Bereiding
- Verkruimel de bitterkoekjes en roer de kruimels door de yoghurt.
- Voeg eventueel 1 eetlepel amandellikeur toe.
- Was de vijgen en snijd ze aan de bovenkant in vieren, maar snijd ze niet helemaal door.
- Plaats de vijgen in 2 ovenvaste schaaltjes en verdeel de yoghurt er over.
- Zet de schaaltjes 8 - 10 minuten onder een matig hete grill tot de vijgen warm zijn.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht cannelloni met paddenstoelen en vegetarische reepjes en andijvie met olijven en kappertjes.
Voedingswaarden
Energie
165kcal
Eiwit
4 gram
Koolhydraten
30 gram
Vezels
2 gram
Vet
1 gram
Verzadigd vet
0 gram
Zout
0 milligram
Bron
- Voedingscentrum