Italiaanse vis uit de oven

Getty Images

Vandaag staat op het menu: Italiaanse vis uit de oven. Ook lekker met sperziebonen en aardappelpuree. Eet smakelijk!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15 - 30 minuten

Ingrediënten

  • 5 groene olijven zonder pit
  • 1 teentje knoflook
  • 4 takjes peterselie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel olie
  • ½ eetlepel tomatenpuree
  • 250 gram pangasiusfilet

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 190° C.
  2. Hak de olijven en het schoongemaakte teentje knoflook klein.
  3. Was de peterselie en knip de takjes klein.
  4. Maak een mengsel van de olijven, de knoflook, de peterselie, wat citroensap, de olie, de tomatenpuree en wat peper.
  5. Leg de vis in een ovenvaste schaal en bestrijk de vis met het mengsel.
  6. Laat de vis in de hete oven in 15 minuten gaar worden.

Menusuggestie

Lekker met sperziebonen en aardappelpuree.
Hiervoor heb je nodig...

  • 400 gram sperziebonen
  • 6 opscheplepels aardappelpuree

Ingrediënten over?

Tomatenpuree: bewaar een restje tomatenpuree in een schaaltje afgedekt in de koelkast maximaal 3 dagen. Vries de tomatenpuree eventueel in porties in plasticfolie in en bewaar het maximaal 12 maanden.
 

Voedingswaarden

Energie 
195kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
3 gram
Vezels 
1 gram
Vet 
7 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
1000 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum