Getty Images
Vandaag staat op het menu: Italiaanse vis uit de oven. Ook lekker met sperziebonen en aardappelpuree. Eet smakelijk!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15 - 30 minuten
Ingrediënten
- 5 groene olijven zonder pit
- 1 teentje knoflook
- 4 takjes peterselie
- 1 eetlepel citroensap
- 1 eetlepel olie
- ½ eetlepel tomatenpuree
- 250 gram pangasiusfilet
Bereiding
- Warm de oven voor op 190° C.
- Hak de olijven en het schoongemaakte teentje knoflook klein.
- Was de peterselie en knip de takjes klein.
- Maak een mengsel van de olijven, de knoflook, de peterselie, wat citroensap, de olie, de tomatenpuree en wat peper.
- Leg de vis in een ovenvaste schaal en bestrijk de vis met het mengsel.
- Laat de vis in de hete oven in 15 minuten gaar worden.
Menusuggestie
Lekker met sperziebonen en aardappelpuree.
Hiervoor heb je nodig...
- 400 gram sperziebonen
- 6 opscheplepels aardappelpuree
Ingrediënten over?
Tomatenpuree: bewaar een restje tomatenpuree in een schaaltje afgedekt in de koelkast maximaal 3 dagen. Vries de tomatenpuree eventueel in porties in plasticfolie in en bewaar het maximaal 12 maanden.
Voedingswaarden
Energie
195kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
3 gram
Vezels
1 gram
Vet
7 gram
Verzadigd vet
1 gram
Zout
1000 milligram
Bron
- Voedingscentrum