Kabeljauw in chilisaus

donderdag
Getty Images

Een heerlijk visgerecht dat u zeker zal smaken!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30

Ingrediënten

  • 200 gram kabeljauw of andere visfilet
  • Bloem
  • 2 eetlepels olie
  • 2 tomaten
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 chilipeper of spaanse peper
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 2 dl bouillon
  • 2 eetlepels kokosmelk

Bereiding

  1. Snijd de vis in flinke stukken en bestrooi ze met peper en een beetje zout. Wentel de vis door de bloem.
  2. Verwarm de olie en bak hierin de stukken vis bruin. Neem ze uit de pan.
  3. Maak de groente schoon.
  4. Snijd de ui en de knoflook in snippers en de tomaten in stukjes.
  5. Verwijder van de peper de pitjes en snijd de peper klein.
  6. Fruit de ui en de knoflook in de overgebleven olie glazig.
  7. Voeg de tomatenpuree toe en bak dit kort mee.
  8. Roer er de stukjes tomaat, de peper en de bouillon door en breng dit aan de kook.
  9. Laat de saus 10 minuten koken.
  10. Roer er de kokosmelk door en schep voorzichtig de vis in de saus.
  11. Warm het geheel nog 5 minuten door tot de vis gaar is.

Menusuggestie

Lekker met doperwtjes met maïs en zilverlviesrijst.

Hiervoor heb je nodig...

  • 200 gram doperwten
  • 200 gram mais
  • 6 opscheplepels zilvervliesrijst

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Voedingswaarden

Energie 
290kcal
Eiwit 
20 gram
Koolhydraten 
7 gram
Vezels 
2 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
8 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum