Getty Images
Een heerlijk visgerecht dat u zeker zal smaken!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30
Ingrediënten
- 200 gram kabeljauw of andere visfilet
- Bloem
- 2 eetlepels olie
- 2 tomaten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 chilipeper of spaanse peper
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 2 dl bouillon
- 2 eetlepels kokosmelk
Bereiding
- Snijd de vis in flinke stukken en bestrooi ze met peper en een beetje zout. Wentel de vis door de bloem.
- Verwarm de olie en bak hierin de stukken vis bruin. Neem ze uit de pan.
- Maak de groente schoon.
- Snijd de ui en de knoflook in snippers en de tomaten in stukjes.
- Verwijder van de peper de pitjes en snijd de peper klein.
- Fruit de ui en de knoflook in de overgebleven olie glazig.
- Voeg de tomatenpuree toe en bak dit kort mee.
- Roer er de stukjes tomaat, de peper en de bouillon door en breng dit aan de kook.
- Laat de saus 10 minuten koken.
- Roer er de kokosmelk door en schep voorzichtig de vis in de saus.
- Warm het geheel nog 5 minuten door tot de vis gaar is.
Menusuggestie
Lekker met doperwtjes met maïs en zilverlviesrijst.
Hiervoor heb je nodig...
- 200 gram doperwten
- 200 gram mais
- 6 opscheplepels zilvervliesrijst
Extra informatie
Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Voedingswaarden
Energie
290kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
7 gram
Vezels
2 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
8 gram
Bron
- Voedingscentrum