Vis is gezond vanwege de unieke omega 3-vetzuren die erin zitten. Hoe vetter de vis, hoe meer vetzuren. Slechts een derde van de Nederlanders eet wekelijks vis. Lukt het jou om elke week vis te eten? Zet bijvoorbeeld eens deze kabeljauwschotel met prei op het menu.
Ingrediënten
- 400 gram aardappelen
- 60 ml melk
- 1 theelepel kerriepoeder
- 400 gram prei
- 3 eetlepels olie
- 100 ml witte wijn
- sap en rasp van ½ citroen
- 1 winterwortel
- 300 gram kabeljauwfilet
- 1 teentje knoflook
Bereiding
Schil de aardappelen, kook ze en stamp er met de melk en de kerriepoeder een romige puree van. Maak ondertussen de prei schoon en snij hem in ringen. Verhit 1 eetlepel boter in een pan en bak hierin de prei (houd een paar ringetjes achter) enkele minuten tot hij zacht is. Schenk de witte wijn erbij en laat die volledig inkoken. Roer er, van het vuur af, een beetje citroensap door en zet de prei apart.
Verwarm de oven op 200 °C. Rasp de wortel. Schep de helft van de wortel door de prei. Doe de puree in een ingevette ovenschotel. Verdeel het prei-wortelmengsel erover. Verdeel de vis over de groenten. Pers de knoflook uit boven de overgebleven wortel. Meng de citroenrasp erdoor. Verdeel de wortel over de vis. Sprenkel de rest van de olijfolie erover. Zet de schaal 15 minuten in de hete oven. Bestrooi voor het serveren met de overgebleven preiringetjes.
- Plus Magazine