Getty Images
Een heerlijk kruidig en fris stukje vlees.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 1 limoen
- 2 dunne kalfslapjes
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 2 eetlepels bloem
- 1 dl groentebouillon
- 1 dl halfvolle melk
- 1 theelepel mosterd
Bereiding
- Boen de limoen goed schoon en rasp wat van de schil af. Snijd een stukje van de schil en snijd dat in fijne reepjes. Houd de reepjes schil apart. Pers de limoen uit.
- Bestrooi de kalfslapjes met peper.
- Bak het vlees in de hete margarine aan beide zijden bruin.
- Neem het vlees uit de pan en houd het warm.
- Voeg de geraspte limoenschil en het limoensap toe aan de pan en roer het aanbaksel los.
- Roer de bloem met de bouillon tot een glad papje en giet dit in de pan.
- Laat het sausje op laag vuur al roerend binden.
- Verdun de saus met de melk en maak de saus op smaak met een beetje mosterd.
- Leg het vlees weer in de saus en strooi de reepjes limoenschil er over.
Menusuggestie
Lekker met snijboontjes en aardappelen.
Hiervoor heb je nodig...
400 gram snijbonen
6 kleine aardappelen
Extra informatie
Allergie info:
Voor het gebruik van margarine en bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Mosterd:
Gebruik een schone lepel om mosterd uit het potje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Bewaar het altijd in de koelkast. De mosterd is ongeveer een half jaar houdbaar.
Voedingswaarden
Energie
190kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
10 gram
Vezels
0 gram
Vet
7 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
820 milligram
Bron
- Voedingscentrum