Getty Images
De zoete chutney past perfect bij het vlees.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 75 gram gedroogde, gewelde pruimen
- 1 kleine ui
- 1 eetlepel rode wijnazijn
- ½ theelepel gemalen kardemom
- 2 stukjes kalkoenfilet
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- peper
- 6 aardappelen
- 400 gram sperziebonen
Bereiding
- Was de pruimen, verwijder de pitten en snijd de pruimen in stukjes.
- Pel de ui en snijd hem klein.
- Doe de pruimen, de ui, de azijn, wat peper en de kardemom in een pan en breng dit langzaam aan de kook. Laat het geheel onder regelmatig roeren inkoken tot het een dikke massa is geworden.
- Voeg eventueel nog wat azijn toe. Laat de chutney afkoelen.
- Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in circa 20 minuten gaar.
- Bestrooi de kalkoen met peper.
- Verwarm de margarine en bak hierin het vlees aan beide zijden in 15 a 20 minuten gaar en bruin.
- Maak de sperziebonen schoon. Kook de sperziebonen in weinig water in 10 minuten gaar.
- Geef de chutney, de aardappelen en de sperziebonen bij de kalkoen.
Allergie info
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.
Voedingswaarden
Energie
480kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
60 gram
Vezels
15 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
200 milligram