Kaneelkip uit de oven

Getty Images

Lekker en gemakkelijk op tafel!

Kaneelkip uit de oven

Informatie

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • Hoofdgerecht
  • Vlees-, gevogelte of visgerecht

Ingrediënten

  • 2 kippenbouten
  • Citroensap
  • Kaneel
  • Olie

Bereiding

  1. Verwijder van de kip het vel en bestrooi het vlees met peper en een beetje zout.
  2. Druppel wat citroensap over de kip en laat dit afgedekt in de koelkast 1 uur intrekken.
  3. Warm de oven voor op 200° C.
  4. Bestuif de kip aan alle kanten met kaneel en leg de bouten in een ovenvaste schaal.
  5. Druppel er wat olie over.
  6. Bak de kip in het midden van de hete oven in 50 minuten gaar en bruin. Bedruip de kip af en toe eventueel met wat olie. 
Voedingswaarden per persoon
    Recept   Menu
Energie   320 kcal   655 kcal
Eiwit   25 gram   40 gram
Koolhydraten   0 gram   60 gram
Vet   25 gram   25 gram
Verzadigd vet   7 gram   7 gram
Vezels   0 gram   10 gram

 

 
     
     
     
     
     
     
     

 

Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum