Getty Images
Lekker met een lichte jus. Geniet samen van een heerlijk vleesgerecht. Eet smakelijk!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 3 bosuitjes
- 1 rode ui + 1 gele of witte ui
- 1½ eetlepel vloeibare margarine
- 2 ribkarbonades
- 100 ml runderbouillon met minder zout
Bereiding
- Maak de uien schoon.
- Snijd de bosuitjes in ringen en de andere uien in lange snippers.
- Verwarm de helft van de margarine in een koekenpan en fruit hierin een deel van de ringen bosui zacht.
- Snijd de karbonades open, zodat er een zakje ontstaat.
- Bestrooi het vlees van binnen met wat peper en vul ze met de gefruite bosui.
- Verwarm de rest van de margarine in de pan en bak de karbonades aan beide zijden bruin. Neem de karbonades uit de pan.
- Fruit de uien in de pan tot ze iets gaan kleuren.
- Schuif de uien aan de kant en leg het vlees er weer bij.
- Schenk de runderbouillon er bij en stoof het vlees in 8 minuten gaar.
Menusuggestie
Lekker met bleekselderij en aardappelen.
Hiervoor heb je nodig...
- ½ struik bleekselderij
- 6 kleine aardappelen
Extra informatie
Allergie info: voor het gebruik van margarine en bouillon raadpleeg je merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Bosuitjes: gebruik de rest van de bosuitjes gesnipperd op brood, door de soep of in een salade. Bewaar bosuitjes maximaal 1 week in de koelkast.
Voedingswaarden
Energie
285kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
9 gram
Vezels
3 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
0 milligram
Bron
- Voedingscentrum