Karbonade met appelcurry

Getty Images

Vandaag staat op het menu: karbonade met appelcurry. Lekker met spruitjes en aardappelen. Eet smakelijk!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15 - 30 minuten

Ingrediënten

  • 2 ribkarbonades
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 1 kleine ui
  • 1 appel
  • ½ eetlepel kerrie
  • 4 takjes peterselie

Bereiding

  1. Bestrooi de karbonades met peper.
  2. Bak het vlees in de hete margarine aan alle kanten in ca. 5 minuten bruin. Neem ze uit de pan.
  3. Maak de ui schoon en snijd hem klein.
  4. Schil de appel en snijd hem in blokjes.
  5. Fruit de ui in de margarine glazig. Bak de appelblokjes en de kerrie mee.
  6. Leg de karbonades op de appelcurry en stoof ze in 10 minuten verder gaar.
  7. Was de peterselie en knip het klein. Roer de peterselie door de curry.

Menusuggestie

Lekker met spruitjes en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig...

  • 400 gram spruitjes
  • 6 kleine aardappelen

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Voedingswaarden

Energie 
220kcal
Eiwit 
20 gram
Koolhydraten 
10 gram
Vezels 
2 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
0 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum