Getty Images
Vandaag staat op het menu: karbonade met appelcurry. Lekker met spruitjes en aardappelen. Eet smakelijk!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15 - 30 minuten
Ingrediënten
- 2 ribkarbonades
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 1 kleine ui
- 1 appel
- ½ eetlepel kerrie
- 4 takjes peterselie
Bereiding
- Bestrooi de karbonades met peper.
- Bak het vlees in de hete margarine aan alle kanten in ca. 5 minuten bruin. Neem ze uit de pan.
- Maak de ui schoon en snijd hem klein.
- Schil de appel en snijd hem in blokjes.
- Fruit de ui in de margarine glazig. Bak de appelblokjes en de kerrie mee.
- Leg de karbonades op de appelcurry en stoof ze in 10 minuten verder gaar.
- Was de peterselie en knip het klein. Roer de peterselie door de curry.
Menusuggestie
Lekker met spruitjes en aardappelen.
Hiervoor heb je nodig...
- 400 gram spruitjes
- 6 kleine aardappelen
Extra informatie
Allergie info:
Voor het gebruik van margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Voedingswaarden
Energie
220kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
10 gram
Vezels
2 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
0 milligram
Bron
- Voedingscentrum