Keftedes

Getty Images

Met de groetjes uit Griekenland!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30

Ingrediënten

  • Stukje ui
  • 1 eetlepel olie
  • 200 gram mager rundergehakt
  • mespunt gedroogde munt
  • 1 teentje knoflook
  • 4 gevulde olijven
  • bloem

Bereiding

  1. Snijd het stukje ui heel fijn en fruit het glazig in de olie.
  2. Schep de ui uit de olie en laat het afkoelen.
  3. Maak het gehakt aan met de ui, peper, de munt en het uitgeperste teentje knoflook.
  4. Vorm er vier porties van en vouw het gehakt om de olijven.
  5. Wentel de gehaktballen door de bloem.
  6. Verwarm de olie weer en bak hierin de keftedes in 15 minuten gaar en bruin.

Menusuggestie

Lekker met bloemkoolroosjes met tomaat en aardappelpuree.
 

Hiervoor heb je nodig...

  • ½ kleine bloemkool
  • 2 tomaten
  • 6 opscheplepels aardappelpuree

Ingrediënten over?

Olijven:
Gebruik een schone lepel of vork om olijven uit de pot te nemen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Een geopende pot olijven is in de koelkast nog ongeveer een maand houdbaar.

 

Voedingswaarden

Energie 
365kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
5 gram
Vezels 
1 gram
Vet 
25 gram
Verzadigd vet 
6 gram
Zout 
740 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum