Kikkererwtenburgers

Getty Images

Heerlijk krokant gebakken!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30

Ingrediënten

  • 1 theelepel karwijzaad
  • 1 kleine ui
  • stukje rode peper
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kleine blik kikkererwten
  • mespunt gemalen komijn
  • 3 takjes koriander
  • 1 theelepel citroensap
  • bloem
  • 1 eetlepel vloeibare margarine

Bereiding

  1. Rooster het karwijzaad in een droge koekenpan lichtbruin.
  2. Maak de ui schoon en snijd hem klein.
  3. Snijd het stukje peper heel fijn.
  4. Fruit de ui in de olie en bak de peper en het uitgeperste teentje knoflook mee.
  5. Laat de kikkererwten uitlekken en prak ze met een vork enigszins fijn.
  6. Voeg de ui, het karwijzaad, de komijn, kleingesneden koriander en wat citroensap toe.
  7. Vorm er 4 schijven van en wentel ze door de bloem.
  8. Bak de schijven in de hete margarine heet en bruin.

Menusuggestie

Lekker met wortelsalade met koriander en couscous.

Hiervoor heb je nodig...

  • Wortelsalade met koriander
  • 6 opscheplepels couscous
  • 1 eetlepel olie
  • citroensap

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Beetje citroensap nodig? Snijd de citroen niet door, maar prik er een gaatje in en knijp er wat sap uit. Gebruik eventueel citroensap uit een flesje. Een flesje citroensap is in de koelkast afgesloten weken houdbaar.

 

Voedingswaarden

Energie 
525kcal
Eiwit 
15 gram
Koolhydraten 
70 gram
Vezels 
12 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
240 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum