Getty Images
Heerlijk krokant gebakken!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30
Ingrediënten
- 1 theelepel karwijzaad
- 1 kleine ui
- stukje rode peper
- 1 teentje knoflook
- 1 kleine blik kikkererwten
- mespunt gemalen komijn
- 3 takjes koriander
- 1 theelepel citroensap
- bloem
- 1 eetlepel vloeibare margarine
Bereiding
- Rooster het karwijzaad in een droge koekenpan lichtbruin.
- Maak de ui schoon en snijd hem klein.
- Snijd het stukje peper heel fijn.
- Fruit de ui in de olie en bak de peper en het uitgeperste teentje knoflook mee.
- Laat de kikkererwten uitlekken en prak ze met een vork enigszins fijn.
- Voeg de ui, het karwijzaad, de komijn, kleingesneden koriander en wat citroensap toe.
- Vorm er 4 schijven van en wentel ze door de bloem.
- Bak de schijven in de hete margarine heet en bruin.
Menusuggestie
Lekker met wortelsalade met koriander en couscous.
Hiervoor heb je nodig...
- Wortelsalade met koriander
- 6 opscheplepels couscous
- 1 eetlepel olie
- citroensap
Extra informatie
Allergie info:
Voor het gebruik van margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Beetje citroensap nodig? Snijd de citroen niet door, maar prik er een gaatje in en knijp er wat sap uit. Gebruik eventueel citroensap uit een flesje. Een flesje citroensap is in de koelkast afgesloten weken houdbaar.
Voedingswaarden
Energie
525kcal
Eiwit
15 gram
Koolhydraten
70 gram
Vezels
12 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
240 milligram
Bron
- Voedingscentrum