Getty Images
Lekker met tomatensalade en zilvervliesrijst. Eet smakelijk!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 vleestomaat
- 2 kippenbouten zonder vel
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 1 teentje knoflook
- 4 takjes peterselie
- 25 gram blanke ongezouten amandelen
- 1 volkoren beschuit
Bereiding
- Pel de ui en snijd hem klein.
- Ontvel de tomaat, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in stukjes.
- Bestrooi de kip met peper en bak de kip in de hete margarine bruin. Bak de ui met de kip mee goudbruin.
- Voeg de tomaat en 200 ml water toe en stoof de kip 40 minuten.
- Haal het vliesje van de knoflook.
- Was de peterselie.
- Maal de amandelen in een keukenmachine of met een staafmixer fijn.
- Maal dit met wat stoofvocht, de beschuit, de knoflook en de peterselie tot een saus. Roer de saus door het stoofvocht van de kip en laat dit nog 5 minuten mee pruttelen.
Menusuggestie
Lekker met een tomatensalade en zilvervliesrijst.
Hiervoor heb je nodig...
- Tomatensalade
- 150 gram zilvervliesrijst
Ingrediënten over?
Amandelen: noten moeten goed afgesloten en droog worden bewaard, omdat ze gevoelig zijn voor schimmels. Het is het beste om ze koel te bewaren bij een temperatuur van ongeveer 10 tot 15 °C. Walnoten en kastanjes bederven snel, maar pistachenoten en amandelen zijn wel een jaar houdbaar.
Voedingswaarden
Energie
305kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
9 gram
Vezels
3 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
0 milligram
Bron
- Voedingscentrum