Kip in champignonsaus

Getty Images

Deze heerlijke kip in champignonsaus is zeker een aanrader. Dit gerecht is geschikt voor 2 personen en staat in een half uurtje op tafel. Laat dit hoofdgerecht u smaken!

Ingrediënten

  • 2 Kipfilets
  • 2 Eetlepels vloeibare margarine
  • 150 Gram champignons
  • 1 Theelepel rozemarijn
  • 2 Eetlepels bloem
  • 3 Dl bouillon
  • 1 Eetlepel tomatenpuree  

Bereiding:

1. Bestrooi de kipfilets met peper en een beetje zout.
2. Bak de filets in de hete margarine in een braadpan aan beide zijden bruin. Maak de champignons schoon en snijdze in plakken.
3. Neem de kip uit de pan.
4. Bak de champignons met de rozemarijn in de achtergebleven margarine. Strooi er de bloem over en laat de bloem in een paar minuten al roerend gaar worden.
5. Schenk er al roerend de bouillon bij tot een saus is ontstaan.
6. Voeg de tomatenpuree toe en maak de saus op smaak met peper.
7. Leg de kipfilets in de saus en laat ze in ca. 12 minuten verder gaar worden.

Menusuggestie:

Lekker met spruitjes en zilvervliesrijst. Hiervoor heb je nodig:

  • 400 gram spruitjes
  • 6 opscheplepels zilvervliesrijst  

Extra informatie:

Allergie informatie: voor het gebruik van bouillon en margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Voedingswaarden per persoon
  Recept Menu
Energie 250 kcal 520 kcal
Eiwit 30 gram 35 gram
Koolhydraten 10 gram 55 gram
Vet 10 gram 15 gram
Verzadigd vet 1 gram 1 gram
Vezels 2 gram 10 gram

Weet u al wat u de rest van de week gaat eten? Klik hier voor het totale weekmenu? 

Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum