Kip met citroen en ketjap

Getty Images

Stoofpot met temperament!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 Spaanse peper
  • 2 kippenbouten
  • 1 eetlepel olie
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 2 schijven citroen

Bereiding

  1. Maak de ui schoon en snijd hem klein.
  2. Verwijder van de peper de pitjes en snijd de peper in smalle ringetjes.
  3. Verwijder het vel van de kippenbouten.
  4. Bak de kip in de hete olie aan alle kanten bruin. Bak de ui en de peper kort mee.
  5. Voeg de ketjap en de schijven citroen toe en meng alles goed door elkaar.
  6. Giet er 2 dl heet water bij. Stoof de kip met een deksel op de pan in 45 minuten gaar.

Menusuggestie

Lekker met broccoli en mie.

Hiervoor heb je nodig...

  •     400 gram broccoli
  •     6 opscheplepels mie

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van ketjap raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Halve citroen:
Bewaar een halve citroen met het snijvlak op een schoteltje of afgedekt met plastic folie maximaal 4 dagen in de koelkast. Een schijf citroen is lekker in de thee, bij vis of in partjes bij peulvruchten.

 

Voedingswaarden

Energie 
415kcal
Eiwit 
45 gram
Koolhydraten 
15 gram
Vezels 
2 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
6 gram
Zout 
1660 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum