Getty Images
Stoofpot met temperament!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 Spaanse peper
- 2 kippenbouten
- 1 eetlepel olie
- 3 eetlepels ketjap manis
- 2 schijven citroen
Bereiding
- Maak de ui schoon en snijd hem klein.
- Verwijder van de peper de pitjes en snijd de peper in smalle ringetjes.
- Verwijder het vel van de kippenbouten.
- Bak de kip in de hete olie aan alle kanten bruin. Bak de ui en de peper kort mee.
- Voeg de ketjap en de schijven citroen toe en meng alles goed door elkaar.
- Giet er 2 dl heet water bij. Stoof de kip met een deksel op de pan in 45 minuten gaar.
Menusuggestie
Lekker met broccoli en mie.
Hiervoor heb je nodig...
- 400 gram broccoli
- 6 opscheplepels mie
Extra informatie
Allergie info:
Voor het gebruik van ketjap raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Halve citroen:
Bewaar een halve citroen met het snijvlak op een schoteltje of afgedekt met plastic folie maximaal 4 dagen in de koelkast. Een schijf citroen is lekker in de thee, bij vis of in partjes bij peulvruchten.
Voedingswaarden
Energie
415kcal
Eiwit
45 gram
Koolhydraten
15 gram
Vezels
2 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
6 gram
Zout
1660 milligram
Bron
- Voedingscentrum