Getty Images
Een zoetzure verleiding, echt genieten!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 1 citroen
- 1½ eetlepel vloeibare margarine
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels honing
- 1 theelepel tijm
- 2 kippenbouten
- 1 zak aardappelenpartjes (± 450 gram)
Bereiding
-
Warm de oven voor op 190° C.
- Boen de citroen goed schoon. Pers 1 helft uit en snijd de andere helft in parten.
- Smelt de margarine en pers het teentje knoflook er boven uit.
- Roer het citroensap, de honing, de tijm en wat peper door de margarine.
- Neem het vel van de kippenbouten en leg de bouten in een ovenvaste schaal.
- Schep de aardappelpartjes om de kip en schik de partjes citroen rond de kip.
- Druppel het honingmengsel over de kip en de aardappelen.
- Laat de kip in het midden van de hete oven in 50 minuten gaar en bruin worden.
- Draai de bouten eenmaal en schep de aardappelpartjes een keer om.
Menusuggestie
Lekker met venkel.
Hiervoor heb je nodig...
- 1-2 venkelknollen
Extra informatie
Allergie info:
Voor het gebruik van margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Voedingswaarden
Energie
645kcal
Eiwit
50 gram
Koolhydraten
55 gram
Vezels
4 gram
Vet
25 gram
Verzadigd vet
6 gram
Bron
- Voedingscentrum