Kip met honing en citroen

Getty Images

Een zoetzure verleiding, echt genieten!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 1 citroen
  • 1½ eetlepel vloeibare margarine
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels honing
  • 1 theelepel tijm
  • 2 kippenbouten
  • 1 zak aardappelenpartjes (± 450 gram)

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 190° C.

  2. Boen de citroen goed schoon. Pers 1 helft uit en snijd de andere helft in parten.
  3. Smelt de margarine en pers het teentje knoflook er boven uit.
  4. Roer het citroensap, de honing, de tijm en wat peper door de margarine.
  5. Neem het vel van de kippenbouten en leg de bouten in een ovenvaste schaal.
  6. Schep de aardappelpartjes om de kip en schik de partjes citroen rond de kip.
  7. Druppel het honingmengsel over de kip en de aardappelen.
  8. Laat de kip in het midden van de hete oven in 50 minuten gaar en bruin worden.
  9. Draai de bouten eenmaal en schep de aardappelpartjes een keer om.

Menusuggestie

Lekker met venkel.

Hiervoor heb je nodig...

  • 1-2 venkelknollen

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Voedingswaarden

Energie 
645kcal
Eiwit 
50 gram
Koolhydraten 
55 gram
Vezels 
4 gram
Vet 
25 gram
Verzadigd vet 
6 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum