Kippensoep met rijst

Getty Images

Een boost voor de smaakpapillen

Ingrediënten

  • 50 gram zilvervliesrijst
  • stukje gemberwortel
  • 1 ui
  • 250 gram prei
  • 100 gram wortelen
  • 100 gram sperziebonen
  • 1 eetlepel
  • een halve eetlepel kerrie
  • een half kippenbouillontablet
  • 200 gram kippendijvlees of kipfilet
  • sambal
  • sojasaus

Bereiding

  1. Kook de zilvervliesrijst in water gaar.
  2. Schil het stukje gemberwortel en rasp het grof.
  3. Maak de groente schoon.
  4. Snijd de ui in snippers, de prei in ringen, de worteltjes in plakken en breek de sperziebonen eenmaal.
  5. Fruit de ui met de kerrie in de olie. Fruit de geraspte gemberwortel kort mee.
  6. Voeg de prei, de sperziebonen, 6 dl water en de halve kippenbouillontablet toe. Kook de groente 5 minuten.
  7. Snijd de kip in reepjes en bestrooi ze met peper.
  8. Doe de kip en de plakjes wortel bij de soep en kook het geheel nog 5 minuten.
  9. Roer de rijst door de soep en maak hem op smaak met wat sambal en een beetje sojasaus.

Menusuggestie

Lekker met volkorenbrood.

Hiervoor heb je nodig...

  • 4 volkoren boterhammen

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Gemberwortel:
Koop een flinke gemberwortel bij de toko, op de markt of in de supermarkt. Schil de gember, snijd de wortel in plakjes of rasp hem. Verpak in kleine porties en vries in. Bewaar geraspte gember maximaal 12 maanden in de diepvries.

 

Voedingswaarden

Energie 
515kcal
Eiwit 
35 gram
Koolhydraten 
60 gram
Vezels 
15 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
2740 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum