Getty Images
Het sausje van yoghurt en peterselie smaakt heerlijk fris bij de groente.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 120 gram gedroogde linzen
- 1 rode en 1 gele paprika
- 1 kleine courgette
- 1 kleine aubergine
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- 1/2 bosje peterselie
- 6 eetlepels halfvolle yoghurt
- gemalen komijn
- peper en zout
- 50 gram walnoten
Bereiding
- Warm de oven voor op 175 °C.
- Was de linzen en kook ze in ruim water in 20 tot 30 minuten gaar.
- Maak de groente schoon.
- Snijd de paprika’s in repen en de courgette en aubergine in plakken van ca. 1 cm.
- Pers 1 teentje knoflook boven de olie uit.
- Schep de groente in een ovenschaal en meng de olie erdoor. Rooster de groente in de hete oven in 20 tot 25 minuten gaar.
- Was de peterselie en maak het goed droog. Pureer de peterselie met het andere teentje knoflook en de yoghurt tot een groene saus. Maak op smaak met gemalen komijn en peper.
- Hak de walnoten grof. Strooi ze over de linzen.
- Geef de peterseliesaus bij de groente en linzen.
Voedingswaarden
Energie
460kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
40 gram
Vezels
20 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
500 milligram