Getty Images
Een wintergroente bij uitstek en een uitermate geschikt ingrediënt voor deze overheerlijke maaltijdsoep. Dit hoofdgerecht heeft een bereidingstijd van 15-30 minuten.
Ingrediënten
- 500 gram knolselderij
- Stukje prei
- 3 kleine aardappelen
- 2½ dl groentebouillon
- 1 laurierblad
- Mespunt tijm
- ½ rode peper
- 1 eetlepel olie
- 5 takjes bladselderij
- 40 gram walnoten
Bereiding
- Schil de knolselderij en snijd de groente in blokjes.
- Maak de prei schoon en snijd hem in ringen.
- Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
- Doe de groente en de aardappelen met de groentebouillon, het laurierblad en de tijm in een soeppan en breng dit aan de kook. Kook het geheel in 15 minuten gaar.
- Neem de pitjes uit de rode peper en snijd de peper in stukken.
- Wrijf de peper in een vijzel fijn of pureer hem met een staafmixer. Roer er de olie door.
- Was de bladselderij en knip de blaadjes en steeltjes klein.
- Verwijder het laurierblad en pureer de soep met een staafmixer.
- Verdun de soep met wat water en warm de soep weer even door. Roer de bladselderij er door.
- Hak de walnoten grof.
- Druppel aan tafel wat van de chili-olie over de soep en strooi er wat walnoten over.
Menusuggestie
Lekker met een sneetje geroosterd volkorenbrood.
Hiervoor heb je nodig...
- 4 sneden volkorenbrood
Extra informatie
Allergie info: voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Bladselderij: wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de selderij onderin de koelkast. Het is nog ongeveer 5 dagen houdbaar of vries de kruiden in.
Voedingswaarden per persoon
Recept | Menu | |
---|---|---|
Energie | 355 kcal | 520 kcal |
Eiwit | 10 gram | 20 gram |
Koolhydraten | 30 gram | 55 gram |
Vet | 20 gram | 20 gram |
Verzadigd vet | 3 gram | 3 gram |
Vezels | 15 gram | 20 gram |
Zout | 1,77 gram | 2,59 gram |
Bron
- Voedingscentrum