Getty Images
Een lekker tropisch gerecht.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15
Ingrediënten
- 150 gram zilvervliesrijst
- 200 gram (diepvries) doperwten
- 2 eetlepels gemalen kokos
- halve deciliter kokosmelk
Bereiding
Bereiding
- Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Kook de doperwten gaar in weinig water of verwarm ze volgens de gebruiksaanwijzing.
- Rooster de gemalen kokos in een droge koekenpan goudbruin.
- Meng de doperwtjes en de kokosmelk voorzichtig door de gare rijst.
- Strooi er de geroosterde kokos over.
Menusuggestie
Lekker met rundvleesreepjes en ijsbergsla met paprika.
Hiervoor heb je nodig...
- 150 gram rundvleesreepjes
- 1 eetlepel olie
- 75 gram ijsbergsla
- 2 paprika's
- 2 sauslepels slasaus (25% olie)
Ingrediënten over?
Kokosmelk:
Bewaar een rest kokosmelk in een goed afsluitbaar koelkastdoosje en bewaar het maximaal 4 dagen in de koelkast. In de diepvries is kokosmelk nog 3 maanden houdbaar.
Voedingswaarden
Energie
415kcal
Eiwit
10 gram
Koolhydraten
65 gram
Vezels
8 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
6 gram
Zout
40 milligram
Bron
- Voedingscentrum