Getty Images
Snel op smaak. Lekker met Marokkaanse gehaktkoekjes en spitskool.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- ½ bouillontablet met minder zout
- 200 gram volkoren couscous
- 1 teentje knoflook
- 2 bosuitjes
- 1 eetlepel olie
- 2 eetlepels pijnboompitten
- 2 theelepels kaneel
- 1 theelepel gemalen komijn (djinten)
Bereiding
- Breng 3 dl water met het stuk bouillontablet aan de kook.
- Doe de couscous in een kom en giet er de kokende bouillon over. Roer dit met een vork goed door elkaar en laat de couscous 5 minuten wellen.
- Maak de knoflook schoon en snijd het teentje klein.
- Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
- Verwarm de olie in een wok of braadpan en fruit hierin de knoflook zacht.
- Bak de pijnboompitten al omscheppend bruin.
- Voeg de kaneel, de komijn en royaal peper toe en bak dit even mee.
- Schep de couscous en de bosuitjes er door en warm alles omscheppend met een vork goed door.
Menusuggestie
Lekker met Marokkaanse gehaktkoekjes en spitskool.
Hiervoor heb je nodig...
Marokkaanse gehaktkoekjes
400 gram spitskool
Ingrediënten over?
Bosuitjes: Gebruik de rest van de bosuitjes gesnipperd op brood, door de soep of in een salade. Bewaar bosuitjes maximaal 1 week in de koelkast.
Voedingswaarden
Energie
515kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
75 gram
Vezels
9 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
530 milligram
Bron
- Voedingscentrum