Kruidige couscous

Getty Images

Snel op smaak. Lekker met Marokkaanse gehaktkoekjes en spitskool.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • ½ bouillontablet met minder zout
  • 200 gram volkoren couscous
  • 1 teentje knoflook
  • 2 bosuitjes
  • 1 eetlepel olie
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 2 theelepels kaneel
  • 1 theelepel gemalen komijn (djinten)

Bereiding

  1. Breng 3 dl water met het stuk bouillontablet aan de kook.
  2. Doe de couscous in een kom en giet er de kokende bouillon over. Roer dit met een vork goed door elkaar en laat de couscous 5 minuten wellen.
  3. Maak de knoflook schoon en snijd het teentje klein.
  4. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
  5. Verwarm de olie in een wok of braadpan en fruit hierin de knoflook zacht.
  6. Bak de pijnboompitten al omscheppend bruin.
  7. Voeg de kaneel, de komijn en royaal peper toe en bak dit even mee.
  8. Schep de couscous en de bosuitjes er door en warm alles omscheppend met een vork goed door.

Menusuggestie

Lekker met Marokkaanse gehaktkoekjes en spitskool.

Hiervoor heb je nodig...
Marokkaanse gehaktkoekjes
400 gram spitskool

Ingrediënten over?

Bosuitjes: Gebruik de rest van de bosuitjes gesnipperd op brood, door de soep of in een salade. Bewaar bosuitjes maximaal 1 week in de koelkast.

Voedingswaarden

Energie 
515kcal
Eiwit 
20 gram
Koolhydraten 
75 gram
Vezels 
9 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
530 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum