Getty Images
Een lekker visje! Genieten van zalm en linzen. Dit hoofdgerecht is geschikt voor twee personen. Eet smakelijk!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 200 gram bruine linzen
- 1 teentje knoflook
- 1 citroen
- Tijm
- 1 eetlepel olie
- 200 gram zalmfilet
- 1 komkommer
- 1 dl halfvolle yoghurt
- 1 paprika
- 1 kleine winterwortel
Bereiding
- Was de linzen en kook ze in 20-40 minuten gaar.
- Pers het teentje knoflook uit.
- Pers de citroen uit.
- Meng ca. 1 eetlepel citroensap, de knoflook, royaal tijm, peper en de olie en schep dit door de gare linzen.
- Bestrijk de zalm met wat citroensap en laat dit even staan.
- Was de komkommer en rasp ¼ grof.
- Roer de geraspte komkommer door de yoghurt en maak de saus op smaak met peper.
- Warm de grill voor en gril de zalm in 6-8 minuten gaar en bruin.
- Maak van de rest van de komkommer met reepjes paprika en geraspte wortel een salade.
- Maak de salade op smaak met peper en citroensap.
- Leg de zalm op de linzen. Geef de salade en de yoghurtsaus er bij.
Voedingswaarden
Energie
645kcal
Eiwit
45 gram
Koolhydraten
55 gram
Vezels
20 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
5 gram
Bron
- Voedingscentrum