Getty Images
Een fijn recept met lamsvlees voor de stevige trek.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 200 gram lamsvlees
- 750 gram pompoen
- 1 ui
- ½ eetlepel garam masala (specerijenmengsel)
- ½ eetlepel kerriepoeder
- 2 eetlepels olie
- ¼ bouillontablet met minder zout
- 450 gram aardappelen
- 5 takjes peterselie
- Citroensap
Bereiding
- Snijd het lamsvlees in blokjes.
- Schil het stuk pompoen en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Pel de ui en snijd hem klein.
- Bak het vlees met de garam masala en de kerriepoeder in de hete olie bruin. Fruit de ui mee.
- Voeg de blokjes pompoen, 300 ml water en het stukje bouillontablet toe en stoof het gerecht ca. 45 minuten.
- Schil de aardappelen en snijd ze in flinke blokjes. Voeg ze toe aan de stoofpot en laat het geheel in nog eens 15 minuten gaar worden.
- Maak het op smaak met kleingesneden peterselie, peper en wat citroensap.
Ingrediënten over?
Pompoen:
Dek het snijvlak af met plastic folie. Bewaar het stuk pompoen maximaal 4 dagen in de koelkast. Maak van de rest een soep.
Past in dieet
- Caloriearm
- Met weinig zout
- Vrij van gluten
- Vrij van melk
- Vrij van ei
Voedingswaarden
Energie
495kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
45 gram
Vezels
8 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
5 gram
Zout
300 milligram
Bron
- Voedingscentrum