Lamsvlees met koriander

Getty Images

30 minuten stoven voor een mals stukje vlees.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 (rode) ui
  • 200 gram lamslap
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 laurierblad
  • ¼ bouillontablet met minder zout
  • 4 takjes koriander

Bereiding

  1. Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in smalle boogjes.
  2. Maak de ui schoon en snijd hem in dunne partjes.
  3. Snijd het lamsvlees in blokjes en bestrooi ze met peper en de gemalen koriander.
  4. Verwarm de margarine in een braadpan en bak hierin het vlees bruin.
  5. Bak de ui en de bleekselderij kort mee.
  6. Voeg het laurierblad, 150 ml heet water met het stukje bouillontablet toe en stoof het vlees in 30 minuten gaar.
  7. Strooi er kleingesneden koriander over.

Menusuggestie

Lekker met geroerbakte courgette en zilvervliesrijst.

Hiervoor heb je nodig...

  • Geroerbakte courgette
  • 150 gram zilvervliesrijst

Extra informatie

Allergie info: voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Koriander: wikkel de rest van de koriander in 2 velletjes nat keukenpapier. Bewaar de koriander onderin de koelkast. De kruiden zijn nog ongeveer 3 dagen houdbaar.

Voedingswaarden

Energie 
260kcal
Eiwit 
20 gram
Koolhydraten 
4 gram
Vezels 
2 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Zout 
0 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum