Getty Images
Een goed gevulde salade, genieten maar!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 1 klein blik linzen of kidneybonen (uitlekgewicht ca. 200 gram)
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel citroensap
- ½ theelepel piment
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 bos radijs
- 2 vleestomaten
- 1/3 komkommer
- Kropje romeinse sla, bindsla of little gem
- 2 bosuitjes
- Handje munt of platte peterselie
- 4 pita- of shoarmabroodjes
Bereiding
- Laat de linzen of kidneybonen uitlekken.
- Pers het teentje knoflook uit boven een kom.
- Klop er het citroensap, de piment, peper en de olie door.
- Meng dit door de linzen of kidneybonen.
- Maak de groente schoon.
- Snijd de radijs en komkommer in plakken, de tomaten in stukjes, de sla in reepjes en de bosuitjes in ringen.
- Meng dit door de peulvruchten.
- Maak het geheel op smaak met royaal gesneden munt of peterselie.
- Rooster de pitabroodjes in de broodrooster goudbruin en geef ze bij de salade.
Voedingswaarden
Energie
475kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
65 gram
Vezels
10 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Bron
- Voedingscentrum