Getty Images
Linzen met een lintje
Dit is een vegetarisch goofdgerecht voor 2 personen met een bereidingstijd van 30+ minuten.
Ingrediënten
- 150 gram bruine linzen
- 1 sjalotje
- ½ teentje knoflook
- Stukje rode peper
- 1 vleestomaat
- 2 eetlepels olie
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 50 gram feta light
- Paneermeel
Bereiding
- Was de linzen en week ze 3 uur in ruim water.
- Kook de linzen in het weekwater in 20 minuten gaar.
- Maak het sjalotje en de knoflook schoon en snijd het klein.
- Verwijder van het stuk peper de pitjes en snijd de peper in kleine stukjes. Ontvel de tomaat en snijd het vruchtvlees in stukjes.
- Fruit de ui, de knoflook en de peper in een ½ lepel olie.
- Voeg de linzen, de stukjes tomaat en de tomatenpuree toe.
- Verkruimel de feta en meng dit door de linzen.
- Druk met een lepel de linzen wat kapot tot een wat smeuige massa.
- Vorm er kleine koekjes van en rol ze door paneermeel.
- Laat de linzenkoekjes afgedekt in de koelkast opstijven.
- Bak de linzenkoekjes in de rest van de olie heet en bruin.
Menusuggestie
Lekker met een komkommersalade en een volkorenbroodje.
Hiervoor heb je nodig...
- 1 komkommer
- kruiden
- azijn
- 2 volkorenbroodjes
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | Menu | |
Energie | 415 kcal | 555 kcal |
Eiwit | 20 gram | 30 gram |
Koolhydraten | 45 gram | 65 gram |
Vet | 15 gram | 15 gram |
Verzadigd vet | 3 gram | 3 gram |
Vezels | 15 gram | 20 gram |
Bron
- Voedingscentrum