Linzenkoekjes met feta

Getty Images

Linzen met een lintje

Dit is een vegetarisch goofdgerecht voor 2 personen met een bereidingstijd van 30+ minuten. 

Ingrediënten

  • 150 gram bruine linzen
  • 1 sjalotje
  • ½ teentje knoflook
  • Stukje rode peper
  • 1 vleestomaat
  • 2 eetlepels olie
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 50 gram feta light
  • Paneermeel

Bereiding

  • Was de linzen en week ze 3 uur in ruim water.
  • Kook de linzen in het weekwater in 20 minuten gaar.
  • Maak het sjalotje en de knoflook schoon en snijd het klein.
  • Verwijder van het stuk peper de pitjes en snijd de peper in kleine stukjes. Ontvel de tomaat en snijd het vruchtvlees in stukjes.
  • Fruit de ui, de knoflook en de peper in een ½ lepel olie.
  • Voeg de linzen, de stukjes tomaat en de tomatenpuree toe.
  • Verkruimel de feta en meng dit door de linzen.
  • Druk met een lepel de linzen wat kapot tot een wat smeuige massa.
  • Vorm er kleine koekjes van en rol ze door paneermeel.
  • Laat de linzenkoekjes afgedekt in de koelkast opstijven.
  • Bak de linzenkoekjes in de rest van de olie heet en bruin.


Menusuggestie
Lekker met een komkommersalade en een volkorenbroodje.

Hiervoor heb je nodig...

  • 1 komkommer
  • kruiden
  • azijn
  • 2 volkorenbroodjes 
Voedingswaarden per persoon
  Recept Menu
Energie 415 kcal 555 kcal
Eiwit 20 gram 30 gram
Koolhydraten 45 gram 65 gram
Vet 15 gram 15 gram
Verzadigd vet 3 gram 3 gram
Vezels 15 gram 20 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum