Linzensoep

Getty Images

Een heerlijk gevulde linzensoep, met ui, prei en wortel.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 flinke prei
  • 1 winterwortel
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 200 gram rode linzen
  • 1 klein gedroogd chilipepertje
  • ½ groentebouillontablet
  • Citroensap
  • 4 takjes peterselie

Bereiding

  1. Maak de groente schoon.
  2. Snijd de ui en de knoflook in snippers, de prei in ringen en de winterwortel in plakjes.
  3. Verwarm de olie in een soeppan en verwarm hierin het komijnzaad tot het gaat geuren.
  4. Fruit de ui en de knoflook kort mee.
  5. Was de linzen.
  6. Doe de linzen, het pepertje, 4 deciliter water en de halve bouillontablet bij de ui en breng het aan de kook. Kook de linzen 15 minuten.
  7. Voeg de prei en de wortel toe en kook het geheel in ca. 5 minuten verder gaar.
  8. Maak de soep op smaak met wat citroensap en kleingesneden peterselie.


Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Beetje citroensap nodig? Snijd de citroen niet door, maar prik er een gaatje in en knijp er wat sap uit. Gebruik eventueel citroensap uit een flesje. Een flesje citroensap is in de koelkast afgesloten weken houdbaar.
 

Voedingswaarden

Energie 
435kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
55 gram
Vezels 
25 gram
Vet 
8 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
1450 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum