Maandag: Macaroni met paprikasaus

Getty Images

Vegetarische ode aan de Tricolore

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 150 gram (volkoren) macaroni
  • 1 ui
  • 1 zak driekleuren paprika (rood, geel, groen)
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • (gerookt) paprikapoeder
  • 2 dl groentebouillon
  • Basilicum
  • 2 eetlepels geraspte belegen 30+ kaas

Bereiding

1. Kook de macaroni in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
2. Maak de ui en de paprika’s schoon.
3. Snijd de ui in snippers en de paprika’s in blokjes.
4. Fruit de ui zacht in de margarine. Bak de tomatenpuree even mee.
5. Voeg de blokjes paprika met peper, wat paprikapoeder en de bouillon toe en smoor de paprika’s in 10 minuten gaar.
6. Pureer de groente in de keukenmachine of met een blender.
7. Warm de saus weer door en maak hem op smaak met kleingesneden basilicum.
8. Strooi er aan tafel de kaas over.

Menusuggestie

Lekker met geroerbakte vegetarische blokjes en ijsbergsla met olijven.

Hiervoor heb je nodig...

  • 150 gram vegetarisch blokjes
  • 1 eetlepel olie
  • ijsbergsla
  • olijven
  • 1 eetlepel slasaus (25% olie)
  • 1 eetlepel halfvolle yoghurt

Ingrediënten over?

Tomatenpuree:
Bewaar een restje tomatenpuree in een schaaltje afgedekt in de koelkast maximaal 3 dagen. Vries de tomatenpuree eventueel in porties in plasticfolie in en bewaar het maximaal 12 maanden.

Voedingswaarden

Energie 
400kcal
Eiwit 
20 gram
Koolhydraten 
55 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum