Vegetarische ode aan de Tricolore
Ingrediënten
- 150 gram (volkoren) macaroni
- 1 ui
- 1 zak driekleuren paprika (rood, geel, groen)
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 1 eetlepel tomatenpuree
- (gerookt) paprikapoeder
- 2 dl groentebouillon
- Basilicum
- 2 eetlepels geraspte belegen 30+ kaas
Bereiding
1. Kook de macaroni in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
2. Maak de ui en de paprika’s schoon.
3. Snijd de ui in snippers en de paprika’s in blokjes.
4. Fruit de ui zacht in de margarine. Bak de tomatenpuree even mee.
5. Voeg de blokjes paprika met peper, wat paprikapoeder en de bouillon toe en smoor de paprika’s in 10 minuten gaar.
6. Pureer de groente in de keukenmachine of met een blender.
7. Warm de saus weer door en maak hem op smaak met kleingesneden basilicum.
8. Strooi er aan tafel de kaas over.
Menusuggestie
Lekker met geroerbakte vegetarische blokjes en ijsbergsla met olijven.
Hiervoor heb je nodig...
- 150 gram vegetarisch blokjes
- 1 eetlepel olie
- ijsbergsla
- olijven
- 1 eetlepel slasaus (25% olie)
- 1 eetlepel halfvolle yoghurt
Ingrediënten over?
Tomatenpuree:
Bewaar een restje tomatenpuree in een schaaltje afgedekt in de koelkast maximaal 3 dagen. Vries de tomatenpuree eventueel in porties in plasticfolie in en bewaar het maximaal 12 maanden.
Voedingswaarden
- Voedingscentrum