Een allemansvriendje
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 3 geroosterde paprika's (pot)
- 150-200 gram volkoren macaroni
- 6 plakjes bacon
- 1 eetlepel olie
- 100 gram doperwten (diepvries)
- Oregano
Bereiding
Maak de ui en de knoflook schoon en snijd het klein.
Laat de paprika’s uitlekken en snijd ze in stukjes.
Kook de macaroni in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Snijd de bacon in reepjes en bak ze in de olie langzaam bruin.
Fruit de ui en de knoflook mee met de bacon.
Voeg de paprika’s toe en laat dit een paar minuten zacht sudderen.
Voeg de doperwtjes toe en kook ze in een paar minuten gaar.
Roer er een paar lepels kookvocht van de macaroni door.
Giet de macaroni af en meng de macaroni door de saus.
Maak het op smaak met peper en wat oregano.
Dit recept is afkomstig uit Alles over sport en voeding
Menusuggestie
Lekker met plakjes gebraden kipfilet (vleeswaar) en andijviesalade met olijven.
Hiervoor heb je nodig...
- 8 plakjes gebraden kipfilet (vleeswaar)
- 250 gram andijvie
- 1 eetlepel olie
- citroensap
- 10 olijven
Voedingswaarden
- Voedingscentrum