Getty Images
Vandaag staat op het menu: macaronischotel met courgette. Een winters genoegen. Eet smakelijk!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15 - 30 minuten
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 courgette
- 50 gram zongedroogde tomaatjes in olie
- 150 gram rundertartaar
- 1 eetlepel olie
- 2 eetlepel tomatenpuree
- 1 gedroogd chilipepertje
- 2 dl bouillon (van tablet)
- 150 gram volkoren macaroni
Bereiding
- Maak de groente schoon.
- Snijd de ui en de knoflook klein en snijd de courgette in halve plakjes.
- Bak de tartaar in een droge pan gaar en rul.
- Fruit de knoflook mee.
- Voeg de courgette toe en smoor de groente gaar.
- Maak het op smaak met peper.
- Fruit de ui in de olie glazig.
- Bak de tomatenpuree kort mee. Verkruimel het pepertje er boven en voeg de tomaatjes en de bouillon toe.
- Laat de saus zacht pruttelen.
- Kook de macaroni in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing.
- Giet de macaroni af en schep de tomatensaus er door.
- Schep het courgettemengsel in een schaal en verdeel de macaroni er over.
Ingrediënten over?
Zongedroogde tomaatjes in olie:
Gebruik een schone vork om tomaatjes uit de pot te nemen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Een geopende pot zongedroogde tomaatjes in olie is in de koelkast nog ongeveer een maand houdbaar.
Voedingswaarden
Energie
555kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
75 gram
Vezels
10 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
1530 milligram
Bron
- Voedingscentrum