Getty Images
Vandaag staat op het menu: makreelburger. Ook lekker met wortelsalade en aardappelpuree. Eet smakelijk!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30
Ingrediënten
- 2 kleine aardappelen
- 200 gram gestoomde makreel
- Halfvolle melk
- 1 theelepel mosterd
- Paneermeel
- 1½ eetlepel vloeibare margarine
Bereiding
- Schil de aardappelen en kook ze gaar.
- Laat de aardappelen afkoelen en stamp ze fijn.
- Verwijder van de makreel de graten en meng het visvlees door de aardappelpuree.
- Maak het mengsel wat smeuïg met wat melk en voeg de mosterd toe.
- Vorm er 4 platte schijven van en wentel ze door het paneermeel.
- Bak de makreelburgers in de hete margarine in 8 minuten heet en bruin.
Menusuggestie
Lekker met wortelsalade en aardappelpuree.
Hiervoor heb je nodig...
- 400 gram wortelen
- 3 eetlepels sinaasappelsap
- 6 opscheplepels aardappelpuree
Ingrediënten over?
Gestoomde makreel:
Gestoomde of gerookte vis kan min of meer ongemerkt bederven. Daarom moet bij voorverpakte gestoomde of gerookte vis goed op de houdbaarheidsdatum gelet worden en moet het bewaard worden en in de koelkast bij 4°C. Na opening van de verpakking is de vis nog 2 dagen houdbaar in de koelkast. Dat geldt ook voor los verpakte gestoomde vis.
Eet de rest van de makreel op brood of maak er met gare groente en een restje pasta een salade van.
Voedingswaarden
Energie
475kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
15 gram
Vezels
1 gram
Vet
35 gram
Verzadigd vet
7 gram
Zout
1000 milligram
Bron
- Voedingscentrum