Getty Images
Voor door de yoghurt of lekker los.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 1 rijpe mango
- 1 sinaasappel
- 1 eetlepel citroensap
- ½ dl halfvolle yoghurt
- ½ dl slankroom
- 1 eetlepel witte basterdsuiker
Bereiding
- Schil de mango en snijd het vruchtvlees van de pit. Houd een paar mooie reepjes achter voor garnering en pureer de rest van het vruchtvlees met een staafmixer of in de keukenmachine.
- Pers de sinaasappel uit en roer het sinaasappelsap, het citroensap en de yoghurt door de mangopuree.
- Klop de slankroom met de basterdsuiker bijna stijf en spatel dit door de mangopuree.
- Verdeel dit over 2 coupes en garneer met de achtergehouden reepjes mango.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht witte bonenchili en paprikasalade.
Ingrediënten over?
Beetje citroensap nodig? Snijd de citroen niet door, maar prik er een gaatje in en knijp er wat sap uit. Gebruik eventueel citroensap uit een flesje. Een flesje citroensap is in de koelkast afgesloten weken houdbaar.
Voedingswaarden
Energie
220kcal
Eiwit
3 gram
Koolhydraten
30 gram
Vezels
3 gram
Vet
8 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
70 milligram
Bron
- Voedingscentrum