Mexicaanse enchilada’s

Getty Images

Lekker en snel klaar: deze ovenschotel!

Aantal personen 
4
Bereidingsduur 
30 minuten

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 groene ­peper
  • 2 el olie
  • 300 gram rundergehakt
  • 2 theelepels Mexicaanse kruidenmix
  • 1 blik chilibonen (400 g)
  • 1 blik maïskorrels (300 g)
  • 4 grote tortillawraps
  • 150 ml ­ongeklopte slagroom
  • 4 eetlepels geraspte kaas
  • eventueel verse ­koriander

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C. Pel en snipper de ui, snijd de peper in ringetjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui, peper en het gehakt samen rul. Voeg de kruidenmix toe en laat even zacht bakken. Voeg de chilibonen met vocht en de (afgegoten) maïs toe aan het gehaktmengsel en schep goed om. Spreid een wrap uit op een snijplank en leg hierop in het midden ¼ deel van het gehakt/bonenmengsel. Rol de wrap dicht en leg deze met de opening naar beneden in een ingevette ovenschaal. Herhaal met de andere 3 tortilla­wraps. Schenk de room over de tortillas, zorg dat ­alles bedekt is, en bestrooi met de kaas. Zet de enchilada’s in de hete oven en bak ze 15 minuten tot de kaas goed gesmolten is. Garneer eventueel met verse koriander. Serveer met een frisse salade van ijsbergsla. Lekker met guacamole.

Tip

Deze schotel kun je ook al een dag van tevoren bereiden, tot en met het vullen van de wraps. Bewaar koel en voeg de room en kaas pas toe vlak voor je de schotel in de oven plaatst.

Auteur 
Bron 
  • Plus Magazine