Getty Images
Een recept met kip en mie om heerlijk van te genieten.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- ½ limoen
- 1 eetlepel sojasaus met minder zout
- 1 theelepel gemberpoeder
- 200 gram kipfilet
- 1 eetlepel sesamzaad
- 2 groene paprika's
- Stukje witte kool (ca. 200 gram)
- 1 dunne prei
- 1 rode peper
- 175 gram volkoren mie
- 2 eetlepels olie
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel vissaus
Bereiding
- Rasp wat van de buitenkant van het stuk limoen.
- Maak een marinade van de limoenschil, 1 eetlepel limoensap, de sojasaus en het gemberpoeder.
- Snijd de kipfilet in blokjes en schep de marinade er door. Laat dit een half uur afgedekt in de koelkast staan.
- Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan goudbruin.
- Maak de groente schoon. Snijd de paprika’s in smalle repen, schaaf de kool fijn en snijd de prei in ringen.
- Snijd de rode peper in smalle reepjes.
- Kook de mie in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing.
- Verwarm de olie en bak hierin de kip bruin.
- Voeg de groente en de peper toe en smoor het geheel in ca. 8 minuten gaar. Pers het teentje knoflook er boven uit.
- Laat de mie uitlekken en schep dit door het kip-groentemengsel.
- Maak het op smaak met de vissaus en limoensap.
- Strooi er het sesamzaad over.
Ingrediënten over?
Kool: verpak een stuk kool in plastic folie en bewaar nog 3-5 dagen in de koelkast. Maak er een koolsalade van, bijvoorbeeld met een yoghurtdressing.
Voedingswaarden
Energie
610kcal
Eiwit
40 gram
Koolhydraten
70 gram
Vezels
10 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
1000 milligram
Bron
- Voedingscentrum