Mie met paprika en kip

Getty Images

From mie, for you

Ingrediënten

  • 200 gram mie
  • 1 rode en 1 gele paprika
  • Stuk witte kool
  • 1 ui
  • ½ spaanse peper
  • 1 geroosterde paprika (pot)
  • 200 gram kipfilet
  • 2 eetlepels olie
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel gemalen komijn (djinten)

Bereiding

  • Kook de mie in ruim water gaar volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Maak de paprika’s schoon en snijd ze in smalle repen.
  • Maak de kool schoon en schaaf de kool fijn.
  • Maak de ui schoon en snijd hem klein.
  • Snijd de Spaanse peper in smalle reepjes en de geroosterde paprika in stukjes.
  • Snijd de kipfilet in blokjes en bestrooi ze met peper en weinig zout.
  • Verwarm de olie en bak hierin de kip bruin.
  • Fruit de ui met het gemberpoeder en de komijn mee.
  • Voeg de paprika’s, de witte kool en de peper toe en smoor het geheel in 10 minuten gaar.
  • Laat de mie uitlekken en schep dit door het kip-groentemengsel.

Ingrediënten over?

Stuk witte kool:
Verpak een stuk kool in plastic folie en bewaar nog 3-5 dagen in de koelkast. Maak van de rest een koolsalade.


Voedingswaarden per persoon
  Recept
Energie 615 kcal
Eiwit 40 gram
Koolhydraten 80 gram
Vet 15 gram
Verzadigd vet 2 gram
Vezels 9 gram
Zout 0,21 gram

 

Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum