Getty Images
From mie, for you
Ingrediënten
- 200 gram mie
- 1 rode en 1 gele paprika
- Stuk witte kool
- 1 ui
- ½ spaanse peper
- 1 geroosterde paprika (pot)
- 200 gram kipfilet
- 2 eetlepels olie
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 theelepel gemalen komijn (djinten)
Bereiding
- Kook de mie in ruim water gaar volgens de gebruiksaanwijzing.
- Maak de paprika’s schoon en snijd ze in smalle repen.
- Maak de kool schoon en schaaf de kool fijn.
- Maak de ui schoon en snijd hem klein.
- Snijd de Spaanse peper in smalle reepjes en de geroosterde paprika in stukjes.
- Snijd de kipfilet in blokjes en bestrooi ze met peper en weinig zout.
- Verwarm de olie en bak hierin de kip bruin.
- Fruit de ui met het gemberpoeder en de komijn mee.
- Voeg de paprika’s, de witte kool en de peper toe en smoor het geheel in 10 minuten gaar.
- Laat de mie uitlekken en schep dit door het kip-groentemengsel.
Ingrediënten over?
Stuk witte kool:
Verpak een stuk kool in plastic folie en bewaar nog 3-5 dagen in de koelkast. Maak van de rest een koolsalade.
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | ||
Energie | 615 kcal | |
Eiwit | 40 gram | |
Koolhydraten | 80 gram | |
Vet | 15 gram | |
Verzadigd vet | 2 gram | |
Vezels | 9 gram | |
Zout | 0,21 gram |
Bron
- Voedingscentrum