Voor als je net even iets anders wilt.
Ingrediënten
- 150 gram volkoren mie
- 1 (rode) ui
- 250 gram broccoli
- 100 gram peultjes
- 1 eetlepel olie
- 150 gram runderreepjes
- 2 eetlepels zwarte bonensaus (toko)
- 100 gram taugé
Bereiding
Kook de mie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Maak de groente schoon. Snijd de ui in snippers, de broccoli in roosjes en halveer de peultjes. Verhit de olie in een wok of braadpan en bak hierin het vlees aan alle kanten bruin. Neem het vlees uit de pan. Fruit de ui in de wok glazig. Voeg de broccoli en de peultjes toe met een scheutje water en de zwarte bonensaus. Laat de groente in een paar minuten gaar worden. Was de taugé in een vergiet. Meng de uitgelekte mie en de taugé door het groentemengsel en warm het geheel goed door. Schep de runderreepjes er door.
Ingrediënten over?
Taugé: Taugé is de kiem van de mungboon. Kiemgroente is erg kwetsbaar en maar kort houdbaar. Volg bij het bewaren de aanwijzingen op de verpakking en let op de houdbaarheidsdatum. Bewaar taugé goed afgedekt in de koelkast.