Mosselen in witte wijn

Getty Images

Culinair genieten en nog snel klaar ook.

Ingrediënten

  • 1 kg mosselen
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olie
  • 1 dl droge witte wijn
  • Mespunt tijm
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • Peterselie

Informatie

Geschikt voor 2 personen
Bereidingsduur: 0-15 minuten

Bereiding

  1. Was de mosselen goed en verwijder kapotte en extra zware exemplaren. Maak de ui en de knoflook schoon en snijd dit klein.
  2. Fruit de ui en de knoflook in de olie glazig.
  3. Voeg de wijn toe met wat tijm en laat dit enkele minuten koken.
  4. Voeg dan de mosselen toe en kook ze in ca. 10 minuten met een deksel op de pan gaar.
  5. Schud de mosselen een paar keer tot alle schelpen open staan.
  6. Verwijder de mosselen die dicht blijven.
  7. Roer de crème fraiche er door en maak het op smaak met peper en kleingesneden peterselie.

Menusuggestie

Lekker met broccolisalade en volkoren stokbrood.

Hiervoor heb je nodig...
Broccolisalade
1 klein volkoren stokbrood

Ingrediënten over?

Crème fraîche:
Gebruik een schone lepel om wat uit het potje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van de crème fraîche afgedekt maximaal 7 dagen in de koelkast.
Maak van een restje met wat yoghurt en verse kruiden een saus voor een koolsalade of andere rauwkostsalade.

Voedingswaarden per persoon
  Recept Menu
Energie 300 kcal 630 kcal
Eiwit 20 gram 40 gram
Koolhydraten 10 gram 40 gram
Vet 15 gram 30 gram
Verzadigd vet 7 gram 8 gram
Vezels 0 gram 10 gram
Zout 1,19 gram 2,54

 

Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum