Getty Images
Culinair genieten en nog snel klaar ook.
Ingrediënten
- 1 kg mosselen
- 1 kleine ui
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel olie
- 1 dl droge witte wijn
- Mespunt tijm
- 2 eetlepels crème fraîche
- Peterselie
Informatie
Geschikt voor 2 personen
Bereidingsduur: 0-15 minuten
Bereiding
- Was de mosselen goed en verwijder kapotte en extra zware exemplaren. Maak de ui en de knoflook schoon en snijd dit klein.
- Fruit de ui en de knoflook in de olie glazig.
- Voeg de wijn toe met wat tijm en laat dit enkele minuten koken.
- Voeg dan de mosselen toe en kook ze in ca. 10 minuten met een deksel op de pan gaar.
- Schud de mosselen een paar keer tot alle schelpen open staan.
- Verwijder de mosselen die dicht blijven.
- Roer de crème fraiche er door en maak het op smaak met peper en kleingesneden peterselie.
Menusuggestie
Lekker met broccolisalade en volkoren stokbrood.
Hiervoor heb je nodig...
Broccolisalade
1 klein volkoren stokbrood
Ingrediënten over?
Crème fraîche:
Gebruik een schone lepel om wat uit het potje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van de crème fraîche afgedekt maximaal 7 dagen in de koelkast.
Maak van een restje met wat yoghurt en verse kruiden een saus voor een koolsalade of andere rauwkostsalade.
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | Menu | |
Energie | 300 kcal | 630 kcal |
Eiwit | 20 gram | 40 gram |
Koolhydraten | 10 gram | 40 gram |
Vet | 15 gram | 30 gram |
Verzadigd vet | 7 gram | 8 gram |
Vezels | 0 gram | 10 gram |
Zout | 1,19 gram | 2,54 |
Bron
- Voedingscentrum